Ђукановићева полиција поднела кривичне пријаве против посланика Мандића, Кнежевића и Булатовића

ТЕРЕТИ ИХ ДА СУ ПОЗИВАЛИ НА ЛИТИЈУ У НИКШИЋУ И „НА OТПОР“

Андрија Мандић

         ПОЛИЦИЈА је у Подгорици поднела кривичне пријаве против посланика у Скупштини Црне Горе Андрије Мандића, Милана Кнежевића и Предрага Булатовића, осумњичених да су извршили кривично дело позивање на отпор.

        "Посланик чији су иницијали А.М. приликом излагања у пленарној сали Скупштине 6. маја позивао је грађане да се окупе у што већем броју на литији у Никшићу 12. маја", саопштила је црногорска Управа полиције.

        У саопштењу се наводи да је и посланик М.К. у свом излагању захтијевао од Његовог високопреосвештенства митрополита црногорско-приморског Амфилохија да позове грађане да се окупе на литији у Никшићу у што већем броју.

        "Осим тога, и посланик П.Б. је приликом свог излагања 7. маја позвао митрополита Амфилохија, епископа будимљанско-никшићког Јоаникија, као и Епископски савет, да наставе са литијама", пише у саопштењу.

        Црногорска полиција наводи да су на овај начин, "како се сумња, А.М, М.К. и П.Б. извршили кривично дело `позивање на отпор`и на непоштовање Наредбе Министарства здравља о забрани окупљања".

        Из полиције су напоменули да су кривичне пријаве поднесене по налогу надлежног тужиоца.


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари