Ђукановић: Не подносим оставку, део опозиције се узда у револуцију, али им је и то танко

МОНТЕНЕГРИНСКИ ДЕСПОТ ТВРДИ ДА ИЗА ПРОТЕСТА „ОДУПРИ СЕ 97.000“ СТОЈЕ ПОЛИТИЧКЕ ПАРТИЈЕ

* Тврди и да нема разлога да се плаши претњи бившег главног банкара режима Душа Кнежевића да ће објавити компромитујући материјал о њему

________________________________________________________________________

           ПРЕВАРИЛИ су се сви који су помислили да ће НАТО-деспот Монтенегра због бруке са „државним ударом“, скандала са са бившим главним банкаром режима Душком Кнежевићем и протеста – поднети оставку.

           Главни Монтенегрин више је него јасан: нема оставке до 16. марта, што је био један од захтева организатора грађанских протеста "Одупри се 97.000". А ни после 16-ог, мада то није изричито рекао

           Устврдио је да протести у Подгорици против власти нису грађански, већ политички и да иза њих стоје опозиционе партије са јасним политичким идејама.

           А он би се кобајаги повиновао `грађанском птоесту`који би му тражио оставку...

           Зато и наглашава да су идеје протеста артикулисале параполитичке структуре које годинама "креирају идеју насилне промене власти", као и да је специјални тужилац Миливоје Катнић у праву када каже да су протести повезани са тим што се приближава пресуда оптуженима у случају за покушај тероризма на дан избора 2016. године.

           "Међу учесницима протеста имате цели конгломерат политичких интереса, а један од важнијих је и интерес Демократског фронта да побегне одговорности", рекао је Ђукановић за Телевизију Црне Горе.

           Ђукановић, који је лидер Демократске партије социјалиста, истакао је да се "део опозиције узда у револуцију".

           "Ко се узда у то, танки су му аргументи", рекао је Ђукановић, нагласивши да се не радује ничијој кривичној одговорности, али и да нико не може зарад свог интереса да угрожава безбедност грађана.

           Демагошки је признао да је свестан да у Црној Гори има незадовољних и додао да је власт увек спремна за разговор, али да на ултиматуме не пристаје.

           Ђукановић је указао да исти интерес, као и ДФ, данас има и власник "Атлас групе" Душко Кнежевић, али да он нема разлога да се плаши Кнежевићевих претњи да ће објавити компромитујући материјал о њему.

           Он истиче да је Кнежевић, који је побегао у Лондон, очигледно, према властитом признању, починио одређене сумњиве послове и да је свестан да је под истрагом и вероватно пред оптужницом.

           "Тражио је и од мене помоћ да не буде процесуиран. Након што је добио логичан одговор да у Црној Гори данас не постоји тај политички ауторитет који ће суду, или тужиоцима наредити шта и како да раде, он (Кнежевић) је одлучио да побегне из Црне Горе и да свој случај пребаци са правног на политички терен", рекао је Ђукановић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари