Западне земље покушале да спрече Русију да изнесе снимке који доводе у сумњу „хемијски напад”

АМЕРИЧКИ ЕКСПЕРТ ТЕОДОР ПОСТОЛ ТВРДИ ДА ЗА БОЈНИ ОТРОВ У ХАН ШЕЈХУНУ НИЈЕ КРИВ ДАМАСК

 • Западњаци се успротивили намери високог функционера МИП РФ Михаила Уљанова да своје излагање пропратити. На крају су ипак морали да пристану да он покаже снимке са места „хемијског напада”. А те фотографије су покзале да се у лансираној верзији `напада`у Хан Шејхуну много шта не слаже и да се може заиста радити о инсценацији”

          МОСКВА је званично представила Организацији за забрањено  хемијско оружје низ доказа и сведочења да је „хемијски напад” код сиријског града Хан Шејхун био инсценација.

          Ово је саопштио стални представник Русије у тој организацији Александар Шуљгин.

          Према његовим речима, на седници њеног извршног савета (у Хагу) наступио је високи функционер Министарства иностраних послова РФ Михаил Уљанов. Међутим, присутни представници водећих западних држва замало нису изазвали инцидент.

          Шуљгин је открио: „Када су схватили да ће господин Уљанов своје излагање пропратити фотографијама – западни партнери су покушали да то осујете. На крају су ипак морали да пристану да он покаже снимке са места „хемијског напада”. Те фотографије су покзале да се у лансираној верзији `напада`много шта не слаже и да се може заиста радити о инсценацији”.

          Упозорење Уљанова дошло је након што је почасни профестор Масачусетског технолошког института Теодор Постол јавно рекао да су хемијски напад у Хан-Шејхуну највероватније извеле снаге сиријске опозиције и да Бела кућа нема доказе за оптужбе о одговорности армије владе у Дамаску.

          У  његовој анализи се посебно наглашава да напад није дошао из ваздуха – као што тврде пентагон и Бела кућа – већ са земље, а Хан Шејхун већ три године не држе владине снаге.

          Постол је изнео претпоставку да је нека канистра са отровним гасом сарином била постављена на асфалт, а са њом повезана нека експлозивна направа     .

          „Та канистра је разбијена ударом одозго, а не експлозијом изнутра” – указао је Постол.

          Он је изговорио као главну опомену: фотографије пројектила, укључене у извештај Беле куће, не могу се сматрати аутентичним јер је вероватније да се ради о монтажи.

          Постол је раније био научни консултант Пентагона. Утолико је значајнија његова оцена да се Бела кућа бави политизовањем обавештајних података.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Sloba's picture
Sloba 00:11 20.04.2017.

 • +2
Voting is closed.

"USSR Spetsnaz" regiment arrives in Syria

Inessa Sinchougova (Translator)
Fort Russ
Tue, 18 Apr 2017 12:42 UTC

Originally at Rusvesna

Special forces personnel from Central Asia, Caucasus and Transcaucasia have arrived in Homs, Syria.

A new and largely unknown "TURAN" regiment, who identify themselves as such via uniform badges, has sent from 800 to 1200 individuals to the region. According to witnesses, the new arrivals are mostly Central Asian in appearance; with a number of 'Russian faces', as well as North Caucasian and Transcaucasian - predominantly, Azerbaijanis.

Their uniforms vary - everything from the Soviet "Afghan" style, to a modern "multicamo." Their weaponry is also not standerdised - from classic, Soviet-made to new, foreign technology. This would indicate, writes Rusvena, that the regiment belongs to a new and 'trendy' type of warfare regiment - a private military company.

https://www.sott.net/article/348478-USSR-Spetsnaz-regiment-arrives-in-Syria

Санчо Панса's picture
Санчо Панса 00:25 20.04.2017.

 • +3
Voting is closed.

Rusija se užasno uozbiljila, tako da SAD i VB, svakim danom imaju sve manje prostora za svoje fukaraštine pod lažnim zastavama. Već su ogromno doprinijeli svijetu u rasvjetljavanju njihovih zločina, i rasprostranili su ideju o pokvarenostima globalista!!!

мићо's picture
мићо 01:06 20.04.2017.

 • +1
Voting is closed.

Доказујеш преваранту да те је преварио,а он боље од тебе зна како и зашто и када.Мало је то детињасто.Ако не можеш да му разбијеш зубе,не расправљај се с њим,окани се ћорава посла.

Жељко's picture
Жељко 01:26 20.04.2017.

 • +56
Voting is closed.

Врло је важно довести себе у позицију да се преваранту може у лице казати да је преварант За зубе се може причекати...

Санчо Панса's picture
Санчо Панса 01:40 20.04.2017.

 • +2
Voting is closed.

Mićo, Rusija je preko svojih medija i diplomatije dala na uvid cijelom čovječanstvu pravu predstavu ko su bića koja sjede na vrhu svijeta za čiji račun službuju SAD i VB i njihova NATO vojska. Počeli su da ih demontiraju.

Otvorili su oči narodima u državama koje su saveznice SADiVB, i oni će na nekim sledećim izborima odabrati da glasaju neku drugu vladu a ne globalističku, tako da već sada vidimo "golim okom" kako opada snaga moćnika koji iz sijenke upravljaju svijetom.
Rusija nije zainteresovana da uništi na stotine miliona nedužnih građana Amerike koji su takođe u određenoj formi ropstva od tih istih - svojih zlikovaca koji muče ostatak svijeta. Već im svakodnevno podmeće pod nos papirologiju koja nepobitno govori o njihovim zlodjelima, dok u drugoj ruci drži topuz kojim ih može uništiti u samo jednoj noći, jer jedno bez drugog (pravo bez topuza) ne bi imalo nikakvog smisla.

Naravno, svakodnevno iznošenje činjenica urušava tu stravičnu ubilačku mašineriju, a uvjek ima Rusija prostora da ih satre ukoliko se ovi gicnu i pokušaju da ih ugroze, u to nemoj da sumnjaš.
Oni ih sada polagano anesteziraju i žele da ih zalegnu, obale i uvežu, baš kao što se radi sa jako snažnim i teško oboljelim duševnim licima.

Топлица Милан's picture
Топлица Милан 08:02 20.04.2017.

 • +3
Voting is closed.

То је тај терористички запад ком тежи Вучић, и терорише народ Србије , исти принцип понашања и владања педерско -сатанских демона у људском обличију желе што више зла нанесу људима да би лакше владали , тако и власт Србије терорише Србију !

milovan's picture
milovan 08:54 20.04.2017.

 • +38
Voting is closed.

Mi od 2000-te imamo namesnicku vladu Fasingtona i Brisela. Igramo se satro demokratije i izbora,lupeze i lopove zamenjujemo,lopurdama i secikesama. Oni i njihovi mentori iz Fasingtona i Brisela se bogate,a mi se zaduzujemo (oni nas zaduzuju) i tonemo u bezdan sve dublje i dublje.

Zare2's picture
Zare2 09:23 20.04.2017.

 • +4
Voting is closed.

Ne diraj AV,on je NAJVECI SRBIN koji je preporodio Srbiju..Sliku sam mu stavio na jaja..i to na ono prvo crveno, cuvar- kucu.

sloba.dragicevic@gmail.com's picture
sloba.dragicevi... 12:44 20.04.2017.

 • +28
Voting is closed.

Питањ: Да ли има икога на свету, а који је надрастао пионирске дане, ко верује било чему што се лансира са Запада?

Лазар's picture
Лазар 20:38 20.04.2017.

 • +12
Voting is closed.

Са већином коментатора се слажем и поделио сам плусеве...

Него, браћо Срби, потпишимо масовно, док није касно, петицију "Зауставимо сексуалну индоктринацију наше деце!". http://porodica.org.rs/treca-peticija/

Додај коментар