Washington Post на удару због тврдње да су за расну мржњу у САД криви – Русија и Совјетски Савез

ТЕРЕЛ СТАР НАПИСАО МОСКВА РАСПАЉУЈЕ РАСНУ МРЖЊУ У САД И ДА ЗНА КАКО ДА ЈЕ ПРЕТВОРИ У ОРУЖЈЕ

  • Новинар Guardian Шон ВОКЕР: „Старов чланак је један од најгорих примера „аналитике” о Русији и совјетској историји који сам икада прочитао”

          ЗАПАДНИ медији искритиковали су Washington Post за објављени текст са тврдњом да Русија покушава да рсапали расну мржњу у Сјеињеним Државама и да се корени те политике „налазе у историји СССР”.

          Аутор тога текста - Терел Џермејн Стар – написао је да Москва „зна како се расизам претвара у оружје”.

          А зна – како тврди Стар – захваљујући томе што је Совјетски Савез руски идентитет наметао етнчким мањинама.

          Да би изгледао колико-толико уверљиво, Стар се утексту присећа како је некада даво боравио у западноукрајинском граду Лавову у којем му је један старац рекао да је Украјина „колонија Москве” и да је СССР Украјинце морио глађу.

          Његова писанија нашла се на удару реномираних и утицајних новинара британских листова  Guardian и Financial Times.

          „Старов чланак је један од најгорих примера „аналитике” о Русији и совјетској историји који сам икада прочитао” – написао је новинар Guardian Шон Вокер.

          Његов колега из Financial Times – Макс Седон – уверен је да је Старов текст на нивоу „најгорих реферата које је имао прилику да прочита у студентским годинама”.

          Амерички новинар Ајзек Веб јавно је изразио чуђење како се текст попут Старовог уопште могао појавити на страницама једног од највећих листова у САД.

          Стар је `ухваћен` и као незналица.

          Он је 2014-т написао да се Одеса налази на Криму, а да је Крим „поред Придњестровља”.      

          Одговарајући Вокеру и Седону, Стар је напсао:

          „Шта да се ради, увек се нађе неко коме се не свиђа оно што радите”.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Hazar Erbe's picture
Hazar Erbe 00:34 13.10.2017.

  • +26
Voting is closed.

Идиотска теза да "Москва распаљује расну мржњу у САД" само показује до које мере су се срозали сорошијанци у САД у својој немоћи да зауставе "феномен Трамп". Међутим, ово је и прилика да "заборавне" али и млађе генерације које васпитава сорошијански образовни систем, подсетимо на право стање ствари.
Наиме, "расизам у САД" је логична последица некада владајућег РОБОВЛАСНИЧКОГ система у првобитним САД, где су Афроамериканци били ФОРМАЛНО-ПРАВНО и буквално РОБОВИ у смислу робовласничког система у старом веку. Тек победом Севера, предвођеног председником Абрахамом Линколном у америчком грађанском рату у другој половини 19-тог века (!!!), РОПСТВО је формално окончано. Међутим све до 1964.г. у САД је била озакоњена РАСНА СЕГРЕГАЦИЈА (стриктно одвојен живот повлашћених белаца од "преосталих" грађана САД) коју је срушио Покрет за ослобођење Мартина Лутера Кинга, чија мученичка смрт њега самог претворила у бесмртни СИМБОЛ борбе за ЉУДСКОСТ и ВЛАДАВИНУ ПРАВА у САД али и слободно мислећем остатку света. Ту борбу у другом виду данас наставља тајновита организација "Принс Хол" (има око 350 хиљада чланова) чији су чланови скоро сви најпознатији Афроамериканци, међу њима и бивши председник САД Барак Обама. Вреди напоменути да упркос жестоком лобирању, Клинтонка није добила подршку "Принс Хола", између осталог и што је Обаму, неком приликом, јавно назцвала "црним мајмуном".
Дакле, "Принс Холу" можемо индиректно да захвалимо, што сорошијански сатанисти ипак не могу више толико да дивљају, као што би дивљали да је победила њихова Клинтонка.
Ако и постоји, расна мржња неких Афроамериканаца према белцима је само одговор на свиреп однос белих робовласника према њиховим робовским прецима, али и давнашњем терору злочиначке белачке творевине Кју-клукс-клан, чији се утицај и данас види у неким екстремним случајевима насиља белих полицајаца према ненаоружаним Афроамериканцима.

zstoja's picture
zstoja 02:15 13.10.2017.

  • +17
Voting is closed.

To su demokrate narucile, da okaljaju Rusiju.

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 02:27 13.10.2017.

  • +5
Voting is closed.

Vi shvatate da ce Amerika vratiti Rsiju u kameno doba ako nastave sa provokacijama ?

garavi's picture
garavi 03:18 13.10.2017.

  • +26
Voting is closed.

Посерем ти у главу па да не буде више празна!

zstoja's picture
zstoja 04:41 13.10.2017.

  • +23
Voting is closed.

Nesto mi to bas n emirise da ce na tu stranu, iako sma ovd eu Americi. nekako0 mi s evis ecini da se narod ovde sve vise deli, sve vis enezadovoljan, sve manje naorsa, bar onog belog i sve vise socijale.

Osim toga vidim da Kina zna da se ritne, dok pre to niej znala, bil akao neutralna. Vidim da Rusiaj i Kina placaju u rubljama i juanima, grade gasovod. Vidim ta najjaca NATO drzava psoel Amerike, Turska kupila S-400 od Rusije, a najvise zato sto Ameriak htea Erdoga ada skine preko strogo nadziranog puca.

Vidim da s Evropa deli umesto ujedinjuje, Katalonija.

Nekako mi taj tvoj na slici ispusio tu marihuanu,

Лазар's picture
Лазар 20:36 13.10.2017.

  • +5
Voting is closed.

Немој се љутиш, зстоја, али број словних и граматичких грешака у твом коментару мирише на "ту марихуану"...

Драган Ђорђевић's picture
Драган Ђорђевић 11:44 13.10.2017.

  • +13
Voting is closed.

Подтекст твог коментара је да САД односно Запад може то да уради али се устручава због своје природне људскости. Сваком ко иоле има везе са стварношћу је јасно да би данас Запад потпуно уништио и Русију и Православље само када би могао. Економски не може јер је Русија сада капиталистичка и има за савезника Кину, а војно не може без фаталних последица по себе. После Другог светског рата једно релативно кратко време Русија није имала нуклеарно оружје и САД су биле у предности. Али нуклеарни потенцијал САД у то време није био довољан да потпуно уништи СССР. Да су се САД одлучиле за употребу нуклеарног оружја питање је како би се то завршило јер нити би СССР чекао америчке бомбардере скрштених руку нити би се предао после прве бомбе. А конвенционалној армији СССР-а у то време нико у свету није могао да одоли тако да је питање како би прошли европски савезници САД. Тако да тврдња да се председник САД онда сажалио на СССР није потпуна истина.

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 20:26 13.10.2017.

  • +6
Voting is closed.

da sad ne duzim procitaj malo o LeMay-u koji je izradio komplet plan i podstrekivao nuklearni udar n Rusiju predvidjena pogibij oko 30 miliona ljudi i to dok Rusi nisu imali sanse da obore U2 ! Eisenhower nije odobrio. I onda kad im je Hruscov konacno uspeo srusiti Powersa to je bio kraj Americke premoci nad Rusijom.

Cela ideja Rusa oko instaliranja na Kubi bila je da nekako pokusaju parirati Americi. A onda su Rusi izmislili ICBM i spasli se od izlozenosti na milost i nemilost Amerike.

Padre's picture
Padre 12:32 13.10.2017.

  • +13
Voting is closed.

Kod glupana jen ajgore to, što ne shvataju, koliko su glupi, pa se time hvale!

Додај коментар