Венецуела оптужила високог комесара УН за људска права да на њу врши агресију лажним извештајима

ХОРХЕ АРЕАСА: „ТО ЈЕ ПОЛИТИЗОВАНИ ОРГАН КОЈИ ИЗНОСИ НЕУТЕМЕЉЕНЕ ОПТУЖБЕ И ЛАЖЕ”

Хорхе Ареаса

        МИНИСТАР спољних послова Боливарске Републике Венецуеле Хорхе Ареаса затражио је од високог комесара Уједињених нација за људска права да заустави агресију лажним извештајима на ову карипску земљу.

        „Канцеларија високог комесара Уједињених нација за људска права неосновано оптужује моју земљу. То је један политизовани орган који износи оптужбе без икакве методолошке строгости, и који лаже. Захтевамо да се обустави агресија на Венецуелу”, рекао је Ареаса.

        Ареаса, који предводи венецуеланску делегацију на 36. заседању Савета Уједињених нација за људска права у Женеви, истакао је да су Бечком декларацијом јасно утврђена начела за регулисање права. 

        Министар спољних послова Венецуеле је на националној телевизији подсетио на ескалацију насиља коју су изазвали лидери венецуеланске опозиције и која је трајала дуже од четири месеца, проузроковавши смрт 121 особе, на хиљаде рањених, и материјалне губитке који се мере милионима долара.

       „Више од 800 припадника снага реда је било повређено у априлу и јулу месецу због активности насилних група. Било који облик тероризма представља озбиљну претњу миру у свету”, подвукао је Ареаса, додавши да су избори за Уставотворну скупштину вратили мир његовој земљи.    

        Коментаришући кризу која је погодила Венецуелу, Ареаса је истакао да је последњих неколико година отаџбина великог Боливара била изложена вишеструкој економској агресији са циљем да се наруши мир, али да све те стране интервенције усмерене против венецуеланских институција нису успеле да спрече да се за 18 година у овој земљи одрже 22 демократска избора.

        „Демократија се у нашој земљи упражњава свакодневно”, закључио је Ареаса.  

        Венецуеланска новинска агенција (AVN

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари