У Анкари - на изложби „Русија очима Турака“ - убијен амбасадор РФ Андреј Карлов

НАПАДАЧ ПУЦАО АМБАСАДОРУ У ЛЕЂА, УЗВИКИВАО „АЛАХУ АКБАР“

        У АНКАРИ је извршен оружани напад на руског амбасадора Андреја Карлова.

        Атентат се догодио у Галерији савремене уметности, приликом отварања изложбе фотографија „Русија очима Турака“.

        Нападач је Карлову пуцао у леђа неколико пута - у тренуцима када је амбасадор РФ завршавао краћи говор којим се обратио посетиоцима изложбе.

        Након испаљених хитаца - Карлов је пао, а атентатор је узвикивао „Алаху акбар”.

        Турски новинар Абдурахман Камбур Оглу је изјавио да му је очевидац - новинар турског листа Hurriyet - рекао да је нападач, између осталог, узвикивао нешто о Алепу и Сирији.

        Абдурахман је додао да постоје информације да је атентатор ушао у зграду с полицијском легитимацијом, у својству телохранитеља којег је обезбедила држава.

        Турска телевизија НТВ објавила је да је полиција ликвидирала нападача на Карлова.

        Турски министар унутрашњих послова Сулејман Сојлу саопштио је да су најмање три особе рањене у време напада на руског амбасадора.            

        Он је касније изјавио је да је атентат на руског амбасадора у Турској извршио припадник специјалне јединице полиције Мевлут Мерт Алтинташ, рођен 1994. године.

        Претходно је информативни портал HaberTurk навео да је убица амбасадора РФ у Анкари Андреја Карлова бивши припадник турске полиције који је отпуштен током истраге о покушају државног удара 15. јула.

        Према наводима портала, 22-годишњи мушкарац је био члан терористичке организације ФЕТО.

        Како се наводи на сајту телевизије CNN Turk, полиција сматра да би пароле које је узвикивао Алтинташ после убиства руског амбасадора могле да сведоче о његовој повезаности са терористичком организацијом Џебхат ан Нусра.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари