Странка Алијиног сина тражи од Србије да се дистанцира од Додикове „сецесионистичке политике“

ТВРДИ ДА ДОДИК РС ВОДИ КА „РАСПАКИВАЊУ ДЕЈТОНА“ И ДА ЋЕ ТО ДОВЕСТИ У ПИТАЊЕ ЊУ, А НЕ БИХ

        СТРАНКА демократске акције најоштрије је осудила - како је навела - све израженије сецесионистичке поступке Милорада Додика, председника РС.

        „Позивамо га да поштује Дејтонски мировни споразум, и да се усмери на решавање горућих проблема грађана РС“, стоји у саопштењу СДА.

        У њему се тврди и да Додик својом хушкачком реториком прикрива лоше економско стање и низак животни стандард грађана РС. Политика коју он води, како тврде у СДА, наноси штету свима у БиХ, али пре свега наноси штету грађанима који све теже живе у РС.

        „Оно што ради Додик води ка распакивању Дејтонског мировног споразума: уколико до тога дође, прво ће бити доведено у питање постојање ентитета РС, који је настао тим споразумом. БиХ је постојала и пре Дејтонског споразума и наставиће да постоји и са њим и без њега. Уместо да се окрене решавању животних проблема грађана, побољшању економске ситуације и привлачењу страних инвестиција, Додик својом политиком уводи БиХ и цео регион у конфликт са несагледивим последицама. Од антидејтонске и сецесионистичке политике Милорада Додика јасно се мора дистанцирати Србија као потписница Дејтонског мировног споразума“.

        САД је још упозорила: „Било какви поступци којима се исказује непоштовање институција БиХ, суверенитета и територијалног интегритета БиХ директна су подршка реметилачкој политици Додика“.

        Фена

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари