Спајсер: Трамп се са Меркеловом није по други пут руковао јер је није чуо

 ОНА РЕКЛА „ГОСПОДИНЕ ПРЕДСЕДНИЧЕ, МОЖЕМО ЛИ СЕ ОПЕТ РУКОВАТИ”, А ОН ЈЕ - ИГНОРИСАО

  • Високотиражни немачки дневни лист Билд данас је оценио да је „мало вероватно” да Доналд Трамп није чуо предлог Меркелове која је седела поред њега и приметио да током целе ове сцене амерички председник Меркеловој није упутио ни поглед

         ПОРТПАРОЛ америчког председника Доналда Трампа – Шон Спајсер - одбацио је тврдње да је Трамп намерно одбио да се рукује са немачком канцеларком Ангелом Меркел пред камерама приликом њиховог сусрета у Вашингтону.

         „Мислим да није чуо канцеларкин предлог канцеларке да се поново рукују пред фоторепортерима у Белој куц́и. Све је плод неспоразума”, рекао је Спајсер за немачки недељник Дер Спиегел.
Како преносе немачки медији, Меркелова је Трампу рекла: „Господине преседниче, можемо ли се опет руковати (ради снимања)”. А он на то уопште није одреаговао.

         Било да амерички председник није чуо или пак да је игнорисао предлог Ангеле Меркел, углавном немачки медији наводе да је била симптоматична општа атмосфера сусрета током којег су разлике два лидера биле евидентне у погледу имиграције, трговине и војне потрошње у оквиру НАТО.

         Високотиражни немачки дневни лист Билд данас је оценио да је “мало вероватно” да Доналд Трамп није чуо предлог Меркелове која је седела поред њега и приметио да током целе ове сцене амерички председник Меркеловој није упутио ни поглед.

         Сам Трамп је на свом Тwиттер-налогу разговор са Меркеловом назвао „изванредним” и приложио фотографију на којој се са њом рукује.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари