Шеф америчке војне шпијунаже: Русија и Кина се спремају за обарање наших сателита

ОБОЈИЦА НАСТУПИЛИ НА ИСТОМ СЛУШАЊУ У КОМИТЕТУ СЕНАТА САД ЗА ОДБРАНУ

Роберт Ешли

  • Генерал Роберт ЕШЛИ: Морамо рачунати и на нападе на наше сателите и на њихово  избацивање из функције без напада на сам сателит. И у Русији и у Кини су таква средства тренутно у фази конструкције
  • Координатор свих америчких обавештајних мрежа Денијел КОУТС: „И Русија и Кина раде на космичком оружју да би смањиле ефикасност америчких и нама савезничких оружаних снага. Настоје и да посеју сумњу у војну надмоћ САД у космосу“

          ДИРЕКТОР Обавештајне управе Пентагона  - генерал Роберт Ешли – изјавио је да Русија и Кина „раде на средствима за борбу против (америчких) сателита“.

          Нагласио је – наступивши и комитету Сената САД за одбрану - да то подразумева и њихово „онеспособљавање са земље“. И наставио:

          „Обе земље знају у којој мери ми зависимо од космоса и раде на средствима којима ће моћи да нам се супротставе у космосу. Морамо рачунати и на нападе на наше сателите и на њихово  избацивање из функције без напада на сам сателит. И у Русији и у Кини су таква средства тренутно у фази конструкције“.

          У истом комитету је говорио и Денијел Коутс, директор Националне обавештајне заједнице САД (координира деловање свих 16 америчких обавештајних мрежа).

          Потврдио је сенаторима да и Москва и Пекинг „развијају своје шпијунске, комуникационе и навигационе могућности у космосу“:

          „И Русија и Кина раде на космичком оружју да би смањиле ефикасност америчких и нама савезничких оружаних снага. Настоје и да посеју сумњу у војну надмоћ САД у космосу“.

          Коутс је сенаторима рекао и да Вашингтон своје санкције против Русије може проширити већ наредне недеље.

          Мада није навео никакав доказ да је тога уопште било, Коутс је рекао да САД нису успеле да се успешно супротставе руским сајбер-нападима „на офанзиван, а не само ан одбрамбени начин“.      

Денијел Коутс

          Додао је: „Руси су у томе постигли неке успехе, али не знам до које је то мере успех који су намеравали да постигну. Истина је да можемо да у парирању (руским нападима) постижемо више и на томе се ради“.

          Коутс је признао да америчка шпијунажа не располаже никаквим доказима да се Русија спрема да утиче на америчке међуизборе за Конгрес САД који е се одржати најесен:

          „Засад не видимо никакве актиности те врсте са стране Русије, али ми знамо да настављају са својим злонамерним напорима. Једино не знамо у којој мери (на томе раде), када и где“.

          Ово да није смежно, било би само жалосно...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари