Отказ добио сарадник Google који га је упоредио са „религиозним култом”

ФОРМАЛНО:  ОТКАЗ ЈЕ ДОБИО ЗБОГ УКАЗИВАЊА ДА У КОМПАНИЈИ ЖЕНЕ ИМАЈУ МАЊЕ ПРАВА

          БИВШИ технички специјалиста интернет-гиганта Google Џејмс Дејмор, које пре неки дан добио отказ због изјаве о неравноправности полова, оценио је да се та компанија може упоредити са „религиозним култом”.

          Дејморов коментар објавио је утицајни лист The Wall Street Journal.

          Дејмор је додатно навео да корпоративна култура унутар Google доприноси одређеној изолацији сарадника од околине. Јер, неки и живе у простору који им је ставила на располагање компанија, а од ње добијају и храну:         

          „За многе је рад за Google, укључујући и мене, важан део  индивидуалности. То је безмало као култ, са својим лидерима и светитељима. Све је, уосталом, по заповести ``не чини зла`. Google се негативно односи према изношењу мишљења сарадника која се разилазе према владајућим у компанији”.

          Дејмор се нашао усред скандала након што је међу колегама поделио службену белешку у којој је писало да „делом и из биолошких разлога – мушкарци и жене имају различите наклоности и способности”. Он, са своје стране, додао да и то полазиште објашњава због чега је на руководећим местима у компанији мање жена него мушкараца.

          Google је сада део холдинга Alphabet који има промет од $75 милијарди.

          Седиште му је у граду Маунтин-Вју у Калифорнији.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари