Генерал Службе безбедности Украјине: Наша држава је пред крахом и нестанком

ВАСИЉ ВОВК: РАСПАШЋЕМО СЕ И НЕСТАТИ АКО РЕАЛИЗУЈЕМО МИНСКЕ СПОРАЗУМЕ

          ГЕНЕРАЛ украјинске Службе државне безбедности Васиљ Вовк оценио је да ће се његова земља распасти и нестати ако реализује Минске споразуме.

          У интервјуу кијевском телеканалу  канала „112 Украина” Вовк је посебно указао да Француска и Немачка нису ни заинтересоване да помажу Украјини:

          „Од Американаца још и мжемо очекивати објективне процене наше ситуације, али од Француске и Немачке ништа н очекујем. Посматрао сам преговоре у Минску, знам лично све њихове учеснике и знам да код њих нема проукрајинске позиције је је пре – проруска. У Минске споразуме су унете обавезе  које ће, ако их реализујемо у пуном обиму, значити крах Украјине”.

          У наставку је подвукао. „Да, управо крах Украјине, крај наше државности. Мински споразуми предвиђају специјални статус Донбаса, посеб не изборе у Донбасу, полицију Донабаса, државног тужиоца Донбаса и рехабилитацију и амнестију терориста и бандита”.

          Вовк је истакао да је потпуно уверен: „Ако реализујемо Минске споразуме – сами ћемо растурити сопствену државу. Ми морамо одбацити тврдње типа „Минск ће нас спасити” и „Без Минска – никуда”. Све је потпуно обрануто: управо нас Минск неће спасити”.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

misko's picture
misko 02:45 08.08.2017.

  • +44
Voting is closed.

ukrajina je neonaci drzava i bolje je da je nema.Nikom ne trebaju SS odredi ponovo i zato ce rusija sa posebnom pedantnoscu ovoga puta da se pozabavi porodicnim stablom svakog crnokosuljasa i njegovih prijatelja i sire okoline.SADA JE TO MOGUCE, NACIZAM SE UCI KOD KUCE I POTICE IZ KUCE I PORODICE ISTO KAO I USTASTVO ILI SVAKA DRUGA UBILACKA PSIHODELICNA IDEOLOGIJA.

Aнадир67's picture
Aнадир67 06:59 08.08.2017.

  • +27
Voting is closed.

Поучени историјским резултатима код великог дела народа може се констатовати да је католицизам и језуити (исусовци) та покретачка идеологија зла која је многе народе навела на злочине, знате на шта мислим, да не набрајам. Света а проклета столица (и то столица су узели од Русса) је покретачка и инспиративна снага у намери да све покатоличе и да све ставе под своју шапу те да им сви плаћају накнаду за верске "услуге". Решење је да се створи довољно јака институција која ће на међународној арени да каже доста, и да католицизам стави у радикалне идеологије, и да се потпуно забрани. Тема је тешка, али чињенично оправдана.

draganz's picture
draganz 08:02 08.08.2017.

  • +1
Voting is closed.

Добро речено: (Римо)католицизам је радикална идеологија. Заиста, нема усташства и бандеризма без Ватикана. Природа римокатличког зла је таква да у сваком народу налази оне који зло љубе и користе их да оне који нису католици, једну трећину побију, једну трећину раселе и једну трећину покатоличе.

MNC's picture
MNC 08:57 08.08.2017.

  • +21
Voting is closed.

Zaboravio si da da dodas fasizam i komunizam. A neki tvrde i islam pa preko Jezuita preuzeli judaizam. Sve sto je porobljivacko i totalitarno.

Slobodanka's picture
Slobodanka 15:35 08.08.2017.

  • +26
Voting is closed.

Da su sproveli Minske sporazume imali bi odavno mir i Donbas sa specijalnim statusom koji bi ipak ostao u sastavu Ukrajine. Bez obzira na specijalni status to ne bi bio krah jer ostale bi i postojale bi i dalje ekonomske, trgovinske i druge veze. Samo jedan primer: ne bi uvozili prilično skup ugalj iz SAD nego bi ga normalno nabavljali iz Donbasa. Privredni život bi tekao i dalje, a ovako oni već imaju kidanje svih veza i praktično imaju krah koji jedino nije zvanično proglašen.

Pretpostavljam da general Vasilj Vovk podržava samo rešenje sa ATO tj. rat koji traje u Ukrajini, a tako ako se nastavi samo je sve sigurnije i sve bliže medjunarodno priznavanje nezavisnog Donbasa. Nezavisna Ukrajina, ako ovako tvrdoglavo i glupo nastavi sa nasiljem u tom delu zemlje, porodiće sama nezavisni Donbas.

Maksim's picture
Maksim 00:22 09.08.2017.

  • +7
Voting is closed.

Al ste nalupali pun kufer.. generale, ako je Ukrajina pred krahom i nestankom, sta reci onda o Rusiji? Rudari ginu, pozari, poplave, mostovi se ruse, nema puteva, infrastruktura je katastrofa, pa jos sankcije na to, bankari beze iz zemlje..Krim ne spominjem, tamo je globalna katastrofa bez struje i vode, Putko peca stuke...milina.

Додај коментар