Американци код Раке оборили војни авион Сирије, Иран са своје територије тукао ИД код Деир-ез-Зора

СИРИЈСКИ РАТ СЕ СВЕ ВИШЕ И СВЕ ОПАСНИЈЕ ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗУЈЕ

  • Сиријски ловац је оборен док је учествовао у операцији против Исламске државе! Дакле: оборен је у ваздушном простору Сирије од стране авиона који се у том ваздушном простору налазио потпуно незаконито, а несумњиво – у интересу Исламске државе
  • Иранске ракете земља-земља биле су лансиране из база у провинцијама Керманшах и Курдистан, што значи да су ракете прелетале преко Ирака! Иран је на овај начин показао да располаже ракетама којима са своје територије може погађати војне објекте (ИД) на истоку Сирије. А такву прецизност не би могао да обезбеди без сопствених или руских војних сателита

          РАТ у Сирији се све више и све опасније интернационализује. Зато што се у њега све више и све опасније уплићу Сједињене Државе и државе које су се заједно са њима упустиле у најновији блискоисточни лов.

          Авијација „међународне” коалиције, коју предсоде САД, оборила је један ловачки авион сиријске армије!

          У близини града Рака који током три последње године држи терористичка групација Исламска држава коју су створили Американци ради завршавања послова у региону које су започели агресијом на Ирак и ликвидацијом Садама Хусеина.

          Америчка блискоисточна команда је објавила да је њен ловац F/A 18E оборио сиријски Су-22. Зато што је тукао позиције Снага демократске Сирије које држе градић Џадин. Тврди и да је сиријски пилот наводно био претходно упозорен.

F/A-18E Super Hornet

Подробнее на ТАСС:
http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/4346738

F/A-18E Super Hornet

Подробнее на ТАСС:
http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/4346738

F/A-18E Super Hornet

Подробнее на ТАСС:
http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/4346738

F/A-18E Super Hornet

Подробнее на ТАСС:
http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/4346738

          Обарање авиона је потврдила команда сиријске Ратне авијације. Њено саопштење је пренела државна новинска агенција SANA.

          У том саопштењу се прецизира да је до обарања дошло у близини насеља Ер-Рисаф – фактички на периферији Раке.

          Што је најважније, сиријски ловац је оборен док је учествовао у операцији против Исламске државе!

          Дакле: оборен је у ваздушном простору Сирије од стране авиона који се у том ваздушном простору налазио потпуно незаконито, а несумњиво – у интересу Исламске државе.

          Јер, Американци полжаје и објекте Исламске државе бомбардују или лажно, или тек селективно и тамо где њима одговара. А сиријска авијација – озбиљно.

          Заправо, њима у Сирији одговара да Исламска држава наноси што више штете легитимној сиријској власти, а да позиције које мора да напусти преузимају Курди и побуњеници који су под америчком контролом.

          Стицајем околности, управо данас је Корпус чувара исламске револуције – а то је најелитнији део оружаних снага Ирана – ракетирао положаје Исламске државе око Деир-ез-Зора, великог града на Еуфрату.

          У саопштењу команде Корпуса, које је пренела иранска новинска агенција Tasnim, наглашава се и прецизира:

          „Одговарајући на злочин који су терористи починили у Техерану 17. хордада (7. јуна), Корпус чувара исламске револуције извео је ракетни удар по командним пунктовима и линијама снабдевања терориста на истоку Сирије, у близини Деир-ез-Зора. Користио је ракете земља-земља средњег домета. Биле су лансиране из база у провинцијама Керманшах и Курдистан”.

          Ово доноси бар две нове околности које могу бити од значаја за даљи ток рата у Сирији и геополитичке игре око те државе.

          Прва: да је ракетни напад извео са своје територије и да су ракете прелетале преко Ирака!

          Друга: да Иран располаже ракетама којима са своје територије мож погађати војне објекте (ИД) на истоку Сирије.

          А такву прецизност не би могао да обезбеди без сопствених или руских војних сателита.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари