Приходи америчких породица тек сада премашили ниво из 1999. године

БРОЈ ЉУДИ КОЈИ ЖИВЕ ИСПОД „ЦРТЕ СИРОМАШТВА“ СМАЊИО СЕ ЗА 2,5 МИЛИОНА И САДА ЈЕ - 40,6 МИЛИОНА

        ПРОСЕК прихода америчких домаћинстава коначно је 2016. премашио максимални ниво од пре рецесије, а и то тек после две године јаког раста, показују подаци америчког Бироа за попис који систематски прикупља статистичке податке о становништву и привреди.

        Приходи за типично америчко домаћинство, прилагођено за инфлацију, порасли су 3,2 одсто од 2015. до 2016. на 59.039 долара, навео је Биро.

        Медијана која се овде рачуна, је број на којем се прелама која половина домаћинстава спада испод, а половина изнад.

        Прошлогодишња цифра незнатно прелази ранији највиши ниво од 58.655 достигнут 1999. године.

        Стручњак бироа Труди Ренвик упозорио је да је у попису 2013. промењено како се домаћинства испитују о приходима, те је историјско поређење мање прецизно.

        Ипак, приходи типичног домаћинства солидно су расли две узастопне године. Тај пораст уследио је после дубоке рецесије и спорог опоравка током којег је већина америчких домаћинстава имала мале повишице плата. Због недостатка значајнијих повишица многи људи су осећали да економски заостају, што је утицало и на изборе 2016. године.

        Извештај о попису покрива 2016. годину, последњу годину под администрацијом председника Барака Обаме.

        Стопа сиромаштва је прошле године пала са 13,5 на 12,7 одсто, наведено је у извештају. Број људи који живи испод нивоа сиромаштва опао је за 2,5 милиона на 40,6 милиона.

        Удео Американца без здравственог осигурања опао је на 8,8 одсто, а био је 9,1 одсто.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

zauvek branilac's picture
zauvek branilac 23:36 12.09.2017.

  • +9
Voting is closed.

Sadašnjeg američkog predsednika Donalda Trampa su pored fašista te rasista birali i BIVŠI pripadnici američkog srednjeg razreda koji je osiromašio u PROCESU globalizacije odnosno izmeštanja proizvodnje mnogih američkih kompanija u države sa jeftinom radnom snagom (proces GLOBALIZACIJE je na kraju predvodila Hilari Klinton koja je zato i izgubila izbore)!

дулебг's picture
дулебг 00:42 13.09.2017.

  • +8
Voting is closed.

А да није то она математика: ја купус, ти месо, у просеку - сарму?

Посматрач's picture
Посматрач 08:39 13.09.2017.

  • +5
Voting is closed.

Јесте!
Да немам утисак да сте из бгд, ја бих мислио да сте из америке.

Посматрач's picture
Посматрач 09:25 13.09.2017.

  • +4
Voting is closed.

"типично америчко домаћинство"
Типична заврзлама - није породица, него домаћинство, где спадају деде, бабе, стрине и сл. али по домовима за старе што тај просек доводи у прилично неповољну ситуацију где се треба проверити шта је то "домаћинство". Јој што су лукави ови испитивачи. Ја мислим да се запослим у ИКЕИ па да имам просек америчког домаћинства. То је човече плата.
Добро дошли у ИКЕУ у Србији.

Нада's picture
Нада 10:39 13.09.2017.

  • +5
Voting is closed.

Исти "мерачи" прихода раде и код нас. Сабрали бабе+ жабе = шта? Просек од 450 е. ?!
А знамо да радници једва приме 250 е. и то ако је газда добре воље, док запослени у сивој зони, којих је највише- ни толико. Хиљаде људи "црнчи" по десет сати и више, без уплаћених доприноса и редовних плата. И без здравственог осигурања.
Важно је само да су нам министри, директори и послодавци добро ухрањени и да "херојски" спасавају просек. И да наш народ већ даје свој допринос елити новог светског поретка у остварењу ПРОЈЕКТА "ЗЛАТНА МИЛИЈАРДА".

http://srbin.info/2014/10/12/virusima-sukobima-i-gladu-zele-da-ubiju-mil...

Додај коментар