Порошенков отац за рођендан на груди окачио и два одликовања СССР која никад није добио

ОКИТИО СЕ ТУЂИМ ЗВЕЗДАМА ХЕРОЈА СССР И ХЕРОЈА СОЦИЈАЛИСТИЧКОГ ТРУДА (РАДА)

  • Данашња Украјина на све замисливе начине проклиње СССР којем дугује и државне границе и нацију. Чак је донела и у доброј мери већ и реализовала Закон о декомунизацији, изједначивши комунизам и нацизам. Упркос томе, њен председник, Петар Порошенко, управо је показао најширој јавности свог оца Алексеја Порошенка окићеног одликовањима СССР. Ово је лицемерно и од оца и од сина. Јер, ако газите по СССР и проиклињете га – одреците се и његових одликовања

          УКРАЈИНА своје садашње границе дугује Лењину и Совјетском Савезу (Крим је дуговала Никити Хрушчову).

          Чак је и украјинска нација у највећој мери настала захваљујући совјетском поилитичком инжењерингу.

          А ипак данашња Украјина на све замисливе начине проклиње СССР. Чак је донела и у доброј мери већ и реализовала Закон о декомунизацији, изједначивши комунизам и нацизам.

          Само, притворни су и лукави руководећи Украјинци. У сваком случају, труде се да буду лукави.

          Њихов председник, Петар Порошенко, управо је показао најширој јавности свог оца Алексеја Порошенка. Све са одликовањима. Да буде што достојнији сина-председника. А одликовања су добијена од СССР или у совјетском периоду Украјине.

          Ово је лицемерно и од оца и од сина. Јер, ако газите по СССР и проиклињете га – одреците се и његових одликовања.

          Ипак, није украјинско државно лицемерје у свему овоме главни проблем. Алексеј Порошенко се окитио звездама Хероја СССР и Хероја Социјалистичког труда (рада) које никада није добио!

          На превару и подвалу – која су се појавиле на рођендан оца председника Украјине - први је указао познати ртуски новинар и публициста Александар Роџерс.

          Поводом очевог рођендана Порошенко је написао:

          „Тринаести јуни је за мене посебан дан. Тачно је годину дана откако смо добили безвизни улазак у ЕУ. А још је данас мом оцу рођендан. Још много година, оче!“

          Алексеј Порошенко је звање Хероја Украјине добио 2009-те. Носилац је и Ордена кнеза Јарослава Мудрог V степена и медаље поводом 100-годишњице Лењиновог рођења.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари