Пјонгјанг одбацио санкције СБ УН и објавио да жели „практичну равнотежу са САД“

ОПТУЖИО ВАШИНГТОН ДА СЕВЕРНУ КОРЕЈУ ЖЕЛИ ДА ЛИШИ ПРАВА НА САМООДБРАНУ

        ПЈОНГЈАНГ је потпуно одбацио нови пакет санкција Савета безбедности УН против Северне Кореје.

        Министарство спољних послова те земље је оценило:

        „Текст резолуције су исфабриковале Сједињене Државе које се служе свим најнедостојнијим средствима и агресивним методима. Најодлучније осуђујемо и категорички одбацујемо резолуцију 2375 Савета безбедности УН о санкцијама које су продукт одвратне провокације чији је циљ да се наша земља лиши законитог права на самоодбрану и да се потпуно угуше наша држава и грађани потпуном економском блокадом“.

        У саопштењу севернокорејске дипломатије се посебно наглашава да је резолуција са новим санкцијама „још једна потврда“ да је Пјонгјанг изабрао прави пут.

        Још се подвлачи да ће резолуција подстаћи Пјонгјанг да удвостручи напоре да сачува суверенитет земље и њено право да постоји и да мир сачува достизањем „практичне равнотеже са САД“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

zauvek branilac's picture
zauvek branilac 16:09 13.09.2017.

  • +8
Voting is closed.

Vrhovni vođa SEVERNE KOREJE Kim Džong Un i AMERIČKI PREDSEDNIK Donald Tramp prete jedan drugome, neće biti rata jer imaju obe države nuklearno oružje, KINA a i RUSIJA neće dozvoliti sa Severna Koreja počne rat a i SAD te Južna Koreja i Japan neće započeti rat protiv vrlo dobro naoružane Severne Koreje (koja ima i mašinu za štampanje SAD dolara)!

Додај коментар