Ники Хејли: Важно је да Северна Кореја зна да ми не тражимо сукоб

РУСИЈА БЛОКИРАЛА ИЗГЛАСАВАЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ СБ УН СА НЕИЗБАЛАНСИРАНОМ ОСУДОМ ПЈОНГЈАНГА

Ники Хејли

         РУСИЈА је спречила Савет безбедности Уједињених нација да осуди Северну Кореје због најновијег испаљивања ракете, и то упркос томе што је осуда имала подршку Кине, савезнице Пјонгјанга, рекле су дипломате.

         Амерички предлог осуде захтевао је од Пјонгјанга да се уздржи од спровођења проба нуклеарних или балистичких ракета, после несупешног испаљивања једне у недељу.

         По дипломатама у Савету безбедности, Москва жели да побољша елементе текста, односно укаже на потребу да се решење постигне дијалогом.

         Неколико дипломате, говорећи под условом да им се не објаве имена, признало је да су изненађени руском блокадом текста и то упркос томе што је текст подржао Пекинг који обично дипломатски штити Северну Кореју у УН.

         Блокираним текстом је предлагано да чланови Савета безбедности изразе „апсолутну забринутост” због „веома дестабилишућег понашања” Северне Кореје, претећи јој поново „значајнијим корацима”.

         Прошлог месеца, Савет је једногласно оштро осудио низ лансирања ракета Пјонгјанга.

         Руска блокада долази недељу дана пре састанка Савета безбедности о Северној Кореји, којом ће председавати шеф америчке дипломатије Рекс Тилерсон.

         Пред седницу Савета безбедности америчка амбасадорка у УН Ники Хејли је рекла да је „важно да Северна Кореја зна да ми не тражимо сукоб”.

         „Ми смо јасно рекли шта она може да уради. Лопта је на њеној страни терена”, упозорила је.

         Потпредседник САД Мајк Пенс који је на турнеји по Азији, у среду је обећао Северној Кореји „огроман” одговор у случају напада, називајући Пјонгјанг „најопаснијом и најнепосреднијом претњом у региону”.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

misko's picture
misko 06:35 20.04.2017.

  • +4
Voting is closed.

Ne žele sukob ali šalju pojačanja:) Nuklearna tehnologija je sve dostupnija i lakše savladiva, teorijski svima je dostupna, tehnološki takodje. Postoje drugi načini separacije urana, manje efikasni ali i manje upadljivi, reaktori su SVE manji i UBEDJEN sam da SVAKA država koja još ima sopstvene bezbednosne službe i koliko-toliko razumnu tehnološku bazu posle ovoga što se dešava radi ubrzno na nekoj od vrsta atomskih oružja. USA su pokazale i dokazale ostalima da su ogromna opasnost po svakoga i mislim da mnogi spremaju ako ništa drugo mogućnost ODMAZDE.Niko ne želi da mu opasan ludak zakuca na vrata a da on sam nema čime da ga otera.Mogu da se kladim da će se uskoro i u africi i u L.americi pojaviti države sa nuklearnim kapacitetima i ambicijama. U svakom slučaju ono što se zna je da pored izraela koji je to odavno uradio nelegalno nuklearne mogućnosti imaju sad i pakistan i iran a vrlo verovatno indonezija i australija nešto rade u vezi toga.Previše je zemljotresa u zadnje vreme i to tamo gde im mesto nije:) Nemcima i još nekim evropskim državama testovi NISU ni potrebni :) Ovaj svet je postao OPAKO i OPASNO mesto i ako se ovo ne smiri uskoro će biti teško krvoproliće svuda.Ne treba pominjati druga manje invanzivna sredstva biološkog ili hemijskog rata.Stvarno je strašno šta se dešava i žalosno, jer ovo nam uopšte nije trebalo NIKOME medjutim ta trka je počela i sad je ništa neće zaustaviti.

Slobodanka's picture
Slobodanka 09:04 20.04.2017.

  • +2
Voting is closed.

Ma ne, Amerikanci imaju čisto turističke namere pa su zato u organizovanoj poseti korejskom poluostrvu sa tri nosača aviona i ko zna koliko ratnih brodova.
Uopšte ne traže sukob, samo ga jedva čekaju pa će po ustaljenom običaju i režirati nešto.
Ne može se isključiti mogućnost da će ubrzo Niki Hejli na SB UN širiti slike od nove izscenirane operacije (false flag) , ali sada u vezi Severne Koreje.

Da se podsetimo dogadjaja koji je mnogo puta pominjan u veoma različitom svetlu: Dana 11.09.2001. godine "desio se" teroristički napad sa otetim avionima na Svetski trgovinski centar u Njujorku i na zgradu Pentagona. Poginulo je blizu 3.000 ljudi. Kao odgovor povodom tih napada SAD su već o7.10.2001.godine počele bombardovanje Avganistana.

milovan's picture
milovan 09:30 20.04.2017.

  • +2
Voting is closed.

Trebali bi ti Americki "turisti"da pripaze,ako ih stariji nisu upozorili,zna u Koreji da Bude vrlo,vrlo ZESKO,mogli bi da se isprze.

Додај коментар