Немачкој амбасадорки у Скопљу част што је Ђорђе Иванов међу њеним непријатељима

ПРЕДСЕДНИК МАКЕДОНИЈЕ ОПТУЖИО КРИСТИНУ АЛТХАУЗЕР ЗА ШИРЕЊЕ ЛАЖНИХ ВЕСТИ

Иванов и Алтхаузер

  • Немачка амбасада у Скопљу поздравила одлуку Иванова да додели мандат за формирање владе лидеру СДСМ Зорану Заеву, истичући да је то требало одавно да се деси. За то је добила накнадну подршку свог Министарства спољних послова које је критику македонског председника одбацило као неумесну и објавило: „Радујемо се што је председник Иванов после дужег размишљања донео исправну одлуку и одустао од блокирајућег става. Као што се зна, оцене које се преносе земљи-домаћину увек се договарају у тесној координацији између Министарства спољних послова и амбасаде“
  • ИВАНОВ: „Треба да нас забрине квалитет дела дипломата у Македонији. Амбасадорка Немачке служила се лажним информацијама па је и Ангела Меркел прошле године на конференцији о избеглицама морала да ми се извињава за нетачне информације које је добила од њихове амбасаде“
  • Могуће је да је у случају изјаве Алтхаузер све било управо овако како Берлин тврди, а можда и није. Јер, амерички емисар Хојт Ји, који је у Скопљу обавио главни прљави посао и рашчистио пут формирању владе Заева, признао је данас у Конгресу САД да се поводом Македоније још ни једном није консултовао са државним секретаром Рексом Тилесоном

        МИНИСТАРСТВО спољних послова Немачке одбацило је данас као неумесне критике председника Македоније Ђорђа Иванова на рачун немачке амбасадорке у Скопљу Кристине Алтхаузер.

        Македонски председник је синоћ оптужио амбасадорку Немачке да је ширила лажне вести о Македонији и да је ниво амбасаде коју води увреда за његову земљу.

        Немачко министарство спољних послова је, како преноси Дојче веле, Иванову поручило да су „оптужбе против немачких и дипломата других пријатељских држава неумесне“.

        У саопштењу врха немачке дипломатије се прецизира:

        „Радујемо се што је председник Иванов после дужег размишљања донео исправну одлуку и одустао од блокирајућег става. Као што се зна, оцене које се преносе земљи-домаћину увек се договарају у тесној координацији између Министарства спољних послова и амбасаде“.

        Могуће је да је у случају изјаве Алтхаузер све било управо овако, а можда министарство у Берлину покрива свог амбасадора у Скопљу.

        Јер, амерички емисар Хојт Ји, који је у Скопљу обавио главни прљави посао и рашчистио пут формирању владе Зорана Заева, признао је данас у Конгресу САД да се поводом Македоније још ни једном није консултовао са државним секретаром Рексом Тилесоном.

        Амбасадорка Немачке у Македонији Кристин Алтхаузер изјавила је данас пре подне да је њен рад у Берлину високо цењен и да има професионалне односе са македонским председником и другим политичарима.

        „Лично имам одличне професионалне односе са председником, као и са другим политичарима у овој земљи. Мој рад је у Берлину високо цењен од Министарства спољних послова и канцелара и у сталном сам контакту са властима у Берлину“, рекла је Алтхаузер.

        Алтхаузер није желела детаљније да коментарише оптужбе Иванова, већ је одговорила изреком: „Што више непријатеља, то већа част за мене“.

        Председник Македоније Ђорђе Иванов синоћ је оптужио амбасадорку Немачке у Скопљу да је ширила лажне вести и да је ниво амбасаде Немачке „увреда за земљу“.

        То је био одговор Иванова на саопштење немачке амбасаде која је поздравила његову одлуку да додели мандат за формирање владе лидеру СДСМ и парламентарне већине Зорану Заеву, истичући да је то требало одавно да се деси.

        „Треба да нас забрине квалитет дела дипломата у Македонији. Амбасадорка Немачке служила се лажним информацијама па је и Ангела Меркел прошле године на конференцији о избеглицама морала да ми се извињава за нетачне информације које је добила од њихове амбасаде“, рекао је Иванов.

        Бета - Факти

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Zorbas's picture
Zorbas 18:00 18.05.2017.

  • +21
Voting is closed.

Ви Немци причате о части? Ви који сте ПОДМУКЛО истребљивали толике народе. Сваки Немац који се роди, макар био и честити човек, носи на души генетски терет греха за ужасне злочине. И постоје још само неколико таквих народа - Хрвати, Енглези, Белгијанци ... И неколико који су ту близу ...

Тако да су честити људи у тим народима, којих је опет немали број, заиста рођени под трагичном звездом и није им лако ...

Да, Немци јесу радан и одговоран у сваком послу народ, али опет никада не би било таквог успона индустрије и привреде, да није било ТОЛИКЕ ПЉАЧКЕ ...

Све, све. Али ја бих на месту Немца макар ћутао, а не делио некоме лекције ...

Ми Срби могли смо да вам опростимо све, и прогледамо кроз прсте, али да нас опет бомбардујете ... Е то је превршило меру. Тако да са вама пријатељства нема НИКАДА ВИШЕ. И кад буде прилике, а мораће је бити, истребићемо МИ ВАС. Кад тад. Па ћемо да видимо ко је бољи радник и ко боље обави посао.

bt's picture
bt 22:23 18.05.2017.

  • +16
Voting is closed.

Sto ruznije to tuznije.Cast je za tebe misaoni pojam, kurvo njemacka.

Додај коментар