Инцко тврди да Додик застрашује муслимане-повратнике

ПРЕДСЕДНИК РС УКАЗАО ДА РАЗНЕ ФОНДАЦИЈЕ ФИНАНСИРАЈУ НАСЕЉАВАЊЕ УЗ ДРИНУ

         ВИСОКИ представник у БиХ Валентин Инцко изјавио је да је право избеглица на повратак гарантовано Дејтонским споразумом, а да је застрашивање повратника неприхватљиво и противно Дејтону.

         „Комеморације невиним жртвама ратних злочина, те геноцид у Сребреници, не смеју се никада користити као платформа за распиривање етничке, верске нетрпељивости или мржње“, рекао је Инцко, коментаришући недавну изјаву председника РС Милорада Додика да су се Бошњаци вратили у Подриње да „поново окупирају Дрину“.

         „Познати су пројекти разних фондација, пре свега исламских, које су тражиле и усмеравале своје паре да би се овде, уз Дрину, вратили након отаџбинског рата муслимани и да би поново окупирали Дрину на тај начин“, рекао је тада председник РС.

         По речима Инцка, такво понашање је супротно темељним и универзалним вредностима људског достојанства, заслужује сваку осуду и суштински је неприхватљиво и представља увреду за сваку жртву или преживелог.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

zauvek branilac's picture
zauvek branilac 01:32 17.07.2017.

  • +5
Voting is closed.

Bosna i Hercegovina je pod tim imenom stvorena 1878 na Berlinskom kongresu kada je formalno bila u sastavu genocidno okupatorske Turčinske imperije a bila je istovremeno pomenute godine stavljena pod "upravu" odnosno vojnu okupaciju Austro-Ugarske koja je činila sve da Srbe koji su tada u njoj bili najbrojniji narod istrebi.

AU je naselila 200.000 "kuferaša" odnosna katolika različitih nacionalnosti u tadašnju provinciju BiH da bi promenila versku i etničku strukturu na štetu Srba (a i u korist Hrvata), podsticala je naseljavanje Muslimana u Istočnu Bosnu (u Podrinje) da bi napravila etnički zid i opkolila Srbe zapadno od Brčkog (u Bosanskoj Krajini i Severnoj Bosni te u Kninskoj Krajini i Zapadnoj Slavoniji).

Ti koruški Slovenac "her" Valentin Incko iz Austrije (iz Celovca odnosno Klagenfurta) samo nastavljaš genocidnu politiku Austro-Ugarske iz 1.svetskog rata i Nezavisne Države Hrvatske iz 2.svetskog rata prema Srbima (te nastavljaš dogovorenu medijsku demonizaciju Srba iz ratova od 1991 do 1999)!

Додај коментар