Ердоган САД: Оставите се хистерије поводом С-400, Турска сама брине о својој безбедности

ОТКРИО ДА СУ САД И ИЗРАЕЛ ГОДИНАМА ОДБИЈАЛИ ДА ТУРСКОЈ ПРОДАЈУ БЕСПИЛОТНЕ ЛЕТЕЛИЦЕ

Реџеп Ердоган

  • У говору у Анкари пред градоначелницима великих турских градова, рекао: „Почели су да вапе сада када смо се договорили о куповини С-400. Шта, зар смо били дужни да их чекао? Понављам: ми самостално повлачимо потезе и то ћемо чинити надаље. Ми смо домаћини у својој кући“.

        ПРЕДСЕДНИК Турске Реџеп Тајип Ердоган оштро је критички одреаговао на реакцију Сједињених Држава на уговор који је његова земља потписала са Москвом и купила зенитно-ракетне системе С-400.

        У говору који је у Анкари одржао пред градоначелницима великих турских градова, Ердоган је прво нагласио да ће Анкара и надаље самостално предузимати мере којима ће обезбеђивати своју безбедност.

        У наставку је рекао: „Почели су да вапе сада када смо се договорили о куповини С-400. Шта, зар смо били дужни да их чекао? Понављам: ми самостално повлачимо потезе и то ћемо чинити надаље. Ми смо домаћини у својој кући“.

        Турски лидер је указао да је Анкара - након што су САД и Израел одбили да јој продају беспилотне летелице - сама кренула у њихову конструкцију и већ почела да их производи.

        У наставку је пред градоначелницима, али обраћајући се војном и државном врху САД, рекао:

        „Годинама су одбијали да нам продају дронове. А када су видели да их сами производимо - то у тим земљама изазива забринутост. Сада их је захватила хистерија после потписивања уговора о С-400. Шта ће бити даље? Хоћемо ли вас и даље чекати?“.

        Ердоган је још у јулу објавио да су документи са Русијом о куповини С-400 и њиховој заједничкој производњи „већ потписани“.

        Потом су турски медији објавили да ће Анкара купити две батерије тих руских ракетних система за 2,5 милијарди долара.

        Турски лидер је 12. септембра признао да је његова земља већ уплатила аванс за С-400.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

тек успут's picture
тек успут 15:47 13.09.2017.

  • +1
Voting is closed.

"Данас, 12. септембра, Кремљ је саопштио да су врло важни преговори са Турском приведени крају, и сада ће друга по реду чланица западне војне алијансе добити руске противваздушне ракетне системе.

„Уговор је потписан и треба да се реализује. Као што знате, С-400 је један од најсложенијих система који се састоји од великог броја техничких компоненти, тако да ту има много нијанси. Могу само да гарантујем да су све одлуке у оквиру овог уговора донете строго у складу са нашим стратешким интересима“, рекао је за ТАСС помоћник руског председника за војнотехничку сарадњу Вадим Кожин.

Турска ће, међутим, морати неколико година да чека испоруку, напоменуо је он."

"...постоји листа чекања оних који су заинтересовани за овај систем. То су земље Југоисточне Азије и Блиског истока, као и неке чланице ОДКБ...тако да није потпуно јасно када ће С-400 „Тријумф“ бити испоручен Турској. "

raikkonen1's picture
raikkonen1 16:45 13.09.2017.

  • +1
Voting is closed.

s-400 ce u tursku na svetog talalaja..podjebavaju pampers alijansu..trgovace s`necim za neisporucivanje tog sistema turskoj..mislim tu na ruse i turkelije.

Посматрач's picture
Посматрач 08:13 15.09.2017.

  • +1
Voting is closed.

Трамп и Влад су имали некоректан разговор брез преводиоца и брез присуства Обаме и брез Хилари и брез СИЕНЕНа на оном ручку.
Трамп на брзину сео поред Влада и замолио га да мало успори са С400.
Зато С400 иде убрзано око 49 метери на 24 сата.
Прво сам сазнао да су С400 већ окренути ка Турској а после нисам више пратио па не знам колко има још до Турске.
Досадно.

Ердоган каже
"Хоћемо ли вас и даље чекати?“
Чудно питање.
Он стварно мисли да је све прошло?
Не мислим да ће још дуго чекати.

Додај коментар