Диригенти обојене револуције додају гас: У центру Скопља интонирана химна Албаније

 МАКЕДОНСКИ ОТПОРАШИ ОПЕТ У НЕКОЛИКО ГРАДОВА, ШИПТАРИ ЖЕЛЕ „ЦРВЕНО-ЦРНУ РЕВОЛУЦИЈУ”

  • Провладин, суверенистички Грађански покрет за одбрану Македоније одржао је митинге и шетње у Велесу, Кавадарцима, Битољу, Берову и Штипу. На свим тим скуповима давана је подршка одржавању избора 5. јуна и упозоравано да опозиција жели да се домогне власти без избора и по цену дестабилизације земље

         У СКОПЉУ и неколико других градова Македоније америчка обојена револуција поново је извела своју „војску” на улице.

         У првом плану је формално и даље македонска отпорашка структура под именом Грађанска иницијатива Протестујем, која захтева оставку председника Ђорђа Иванова, повлачење његове одлуке о аболицији одговорних у афери „Прислушкивање” и одлагање избора заказаних за 5. јун.

         По традицији, „обојени” се окупили испред зграде Специјалног тужилаштва, затим су стигли до зграде Собрања и положили цвеће у парку Жене борца у Скопљу, поводом Дана победе.

         Пластичне кесе са фарбом овога пута су бацали Тријумфалну капију.

         Пуштени су били са америчког ланца и у Берову, Кавадарцима, Струмици и Битољу.

         Провладин, суверенистички Грађански покрет за одбрану Македоније одржао је митинге и шетње у Велесу, Кавадарцима, Битољу, Берову и Штипу.

         На свим тим скуповима давана је подршка одржавању избора 5. јуна и упозоравано да опозиција жели да се домогне власти без избора и по цену дестабилизације земље.

         По Македонију и њену будућност потенцијално је најопасније то што диригенти обојеног преврата, по свему судећи, додају гас.

         Поново су, наиме, на улице Скопља извели неколико хиљада Албанаца који су се - на формални позив своје ванпарламентарне опозиције - окупили испред зграде владе, захтевајући да албански Опозициони савет буде укључен у преговоре о решавању политичке кризе у Македонији.

         Протест је назван “Дан Д, Правда, Достојанство, Демократија” а почео је химном Албаније.

         Учесници су носили транспаренте са натписима “Против државног терора”, “Црно-црвена револуција”, “Правда, демократија, достојанство”.

         На протесту су видљива само албанска и обележја Европске уније, наводи телевизија Телма.

         Протест је окончан читањем декларације испред зграде владе.

 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари