Број жртава пожара на северу Калифорније могао би премашити 600

БРОЈ ПОЖАРА СЕ ПОВЕЋАО СА 17 НА 22, А ГАСИ ИХ ЧАК 8.000 ВАТРОГАСАЦА

         ПОЖАРИ на северу савезне америчке државе Калифорније не јењавају, број страдалих је повећан на 21, а званичници упозоравају да би он могао да се повећа пошто се више од 600 особа води као нестало.

         Најмање 3.500 кућа и компанија уништено је у најтежим пожарима у историји Калифорније који су у недељу увече избили северно од Сан Франциска, а број пожара са јучерашњих 17 повећан је данас на 22, наводи Асошиејтед прес.

         Власти познате винске области Сонома, у којој је страдало најмање 11 особа, саопштиле су да се још 670 људи води као нестало, али и да је могуће да су многе од тих особа на сигурном, али да се нису уписале у регистар.

         Људи су страдали и у пожарима у областима Напа, Јуба и Мендосино.

         Масовне евакуације и лоша комуникација претходних дана отежали су проналажење чланова породице и пријатеља, а власти апелују на грађане који су се водили као нестали да обавесте власти да су на сигурном и упишу се у регистар.

         Пожар се у Сономи проширио на 113 квадратних километара, услед чега су наређене евакуације нових делова те области.

         После нешто хладнијег времена и слабијих ветрова, званичници су навели да се данас у тим областима очекује ниска влажност и повратак јаких ветрова, који ће отежати напоре 8.000 ватрогасаца.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари