Бивши шеф FBI Роберт Милер водиће истрагу о Трамповим наводним „руским везама“

ДОБИО ОВЛАШЋЕЊА ДА ПРОЦЕСУИРА СВАКИ ПРЕСТУП КОЈИ ТОКОМ ИСТРАГЕ ОТКРИЈЕ

Роберт Милер

  • Доналд ТРАМП: „Темељна истрага ће утврдити оно што већ знамо, да није било тајних договора између моје кампање и било ког страног лица. Радујем се што ће се ово питање брзо завршити“

        МИНИСТАРСТВО правде у САД именовало је бившег директора Федералног истражног бироа (FBI) Роберта Милера за специјалног саветника у надгледању истраге о наводној повезаности Русије и председничке кампање Доналда Трампа.

        Милер је добио овлашћења да процесуира било какав злочин на који наиђе у истрази, наводи агенција АП.

        Његово именовање уследило је у тренутку све гласнијих позива демократа да се неко изван Министарства правде укључи у истрагу о повезаности Русије и америчког председника. Републиканци су дуго игнорисали захтеве демократа за независним саветником у истрази.

        Одлука је покренула питање потенцијалне политичке штете за Доналда Трампа, наводи америчка агенција и додаје да је председник САД покушао да одбаци случај као „превару“ и „лов на вештице“.

        Трамп је у писаној изјави поново навео да нема никакве везе између његове кампање и Русије.

        „Темељна истрага ће утврдити оно што већ знамо, да није било тајних договора између моје кампање и било ког страног лица. Радујем се што ће се ово питање брзо завршити“, казао је он.

        Милер је именован на место директора FBI-ја 2001. године, а пензионисао се 2013. године, након чега га је на том месту наследио Џејмс Коми.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари