Американци тврде да је руска обавештајна служба знатно повећала „број операција“

ТВРДЕ ДА ЈЕ У МОСКВИ ДОБИЛА ТРИ НОВЕ ЗГРАДЕ И ЧЕТИРИ ПУТА ВИШЕ ПАРКИНГ ПРОСТОРА

Централа СВР РФ

  • Washington Free Beacon: Сателитски снимци сведоче о ширењу инфраструктуре руске обавештајне службе и о њеној фокусираности на повећавање броја „тајних операција по целој планети“

        ДОБРО су говорили наши стари да су у страху велике очи. Чак и кад се ради о очима сателита.            

        Washington Free Beacon је управо објавио да су најновији амерички сателитски - шпијунски, наравно - снимци показали да је Русија током протекле деценије активно ширила активност своје Спољне обавештајне службе (СВР) и тако побољшала своје могућности за извођење тајних операција на целој територији Европе и Сједињених Држава. 

        Washington Free Beacon наводи да су ти снимци показали да се у Москви појавило неколико нових здања у централи СВР. И тврди: да су се сва та здања појавила у периоду 2007-2016. године.

        На снимцима се наводно виде најмање три нове зграде и четири пута (по процени Федерације америчких научника) повећане површине за паркирање.

        Washington Free Beacon преноси процене америчких експерата да снимци сведоче о ширењу инфраструктуре руске обавештајне службе и о њеној фокусираности на повећавање броја „тајних операција по целој планети“.

        У овом контексту се цитирају речи Бориса Зилбермана, специјалисте Центра демократије за Русију:

        „Снимци потврђују да се СВР физички шири у Русији. То није изненађење јер европске и друге земље указују на појачавање активности руске спољне обавештајне службе у оквирима властити граница. Физичко ширење СВР се подударило да порастом руских шпијунских активности у Европи и Сједињеним Државама“.

         Зилберман тврди да се руска шпијунажа нарочито активирала у Британији, скандинавским земљама, Немакој и Пољској.

        Као прави сарадник Центра демократије (замислите: „демократије“, ништа боље нису умели да смисле!), Зилбрман додаје:

        „Снимци сведоче о наглом повећању руских обавештајних операција. А то значи да инфраструктура за њих мора негде да буде постављена“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари