Алијин син: Вучић мора бити свестан да сваки план са Додиком сам по себи носи негативан набој

ПОНОВО ПОКУШАВА ДА ПРЕДСЕДНИКА СРПСКЕ ПРОГЛАСИ ЗА „ПАРАДИГМУ КОНФЛИКТА”

          БАКИР Изетбеговић, бошњачки члан Председништва БиХ и председник СДА, прокоментарисао је политику председника Србије Александра Вучића те неке оцене које се појављују у јавности, а по којима Милорад Додик само наглас изговара оно што Вучић мисли.

          „Вучић је последњих година променио реторику, шаље позитивне сигнале, позива на дијалог. Уз повремене проблеме, односи БиХ и Србије, као и односи Бошњака и Срба се поправљају. То иде јако споро. Пред нама је још много отворених, нерешених питања, како у односима двеју држава, тако и у односима двају народа”, рекао је Изетбеговић.

          Он је истакао да нерешена питања треба брже решавати: “С политиком какву воде Додик и слични њему, и с таквом реториком, то ће тешко ићи и верујем да је и Вучић свестан тога. Додик је напросто постао парадигма конфликта, и Вучић мора бити свестан чињенице да сваки план који се прави са Додиком, сам по себи носи негативан набој”.

          Он је одбацио је оптужбе које на његов рачун износи председник СББ-а Фахрудин Радончић, казавши да су то „бедастоће”, али да се преко неких од тих оптужби не може прећи.

          (Фена)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари