Додик: Вучић мора да поводом КиМ има апсолутну подршку која би га још више обавезивала

ОЦЕНИО ДА СУ ВЛАСТ И ПОЛИЦИЈА ЗА ВРЕМЕ НАСИЉА У БЕОГРАДУ БИЛЕ ПРЕВИШЕ КОРЕКТНЕ

* „Не треба да се суочава са сталним нападима како жели разграничење. Можда баш они који га нападају прижељкују такво решење праве ту врсту атмосфере

__________________________________________________________________

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да мисли да су власти и полиција у Србији били исувише коректни током прошлонедељних протеста у Београду и другим градовима широм земље.

        „Гледајући рушење и насиље у Београду, мислим да су власт и полиција били исувише коректни. За сваки напад на полицајца требало је узвратити жешће. Амерички полицајац пуца у човека за ког сумња да је претња његовом животу", казао је Додик за дневник "Политика".

        Говорећи о преговорима Београда и Приштине који су настављени у Бриселу, Додик је рекао да за то председник Србије Александар Вучић мора да има апсолутну подршку Србије.

        "Вучић мора да има апсолутну подршку, која би га још више обавезивала, а не да се суочава са сталним нападима како жели разграничење, а можда баш они који га нападају прижељкују такво решење, па праве ту врсту атмосфере", оценио је Додик.

        Додик је рекао да је уверен да нема "бољег браниоца српских интереса на Косову" од Александра Вучића.

        "Преговарачи из Београда, с Вучићем на челу, сигурно неће учинити ништа на штету краткорочних или дугорочних интереса српског народа и српске држава", казао је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари