Додик: Комшићу је крајње време да престане да држи лекције Србији

„СРБИЈА ЈЕ ДЕМОКРАТСКА ДРЖАВА СА ВЛАДАВИНОМ ПРАВА – У ПУНОМ СМИСЛУ“

* Позвао га да се не меша у рад правосудног система Србије поводом пресуде Хусеину Мујановићу, некадашњем управнику војничког притвора за Србе "Илиџа" у Храсници

______________________________________________________________________________

         СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је крајње време да Жељко Комшић престане држати лекције Србији, јер он на то нема право и тиме само проблематизује односе БиХ са Србијом, уместо да доприноси добросуседским односима и регионалној сарадњи.

        "Србија је држава у пуном смислу те речи, која има своју демократски изабрану власт и регуларан правосудни систем и није никакав 'режим', како то често у јавности покушава накарадно да пласира Комшић. У Србији постоји начело владавине права које се стриктно примењује и поштује", истакао је Додик.

        На молбу Срне да прокоментарише Комшићеву изјаву поводом пресуде Одељења за ратне злочине Вишег суда у Београду које је осудило на 10 година затвора некадашњег управника војничког притвора за Србе "Илиџа" у Храсници Хусеина Мујановића у којој је изнeо низ оптужби на рачун Србије, Додик је рекао да Комшић не може да напада једну демократску и цивилизовану земљу као што је Србија.

        "Мешање у правосуђе једне суверене земље као што је Србија, може само негативно и дестабилизујуће да утиче на доборосуседске односе и међусобну сарадњу", оцијенио је Додик.

        Мујановић је осуђен на 10 година затвора због кривичног дела ратног злочина против Срба, српских цивила, њиховог притивзаконитог затварања, нечовечног поступања, издавања наредби и учестовања у наношењу повреда телесног интегритета од јула 1992. до октобра 1992. године.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари