Додик честитао Видовдан команданту Трећег пјешадијског пука РС Милану Радојчићу

ПОВОДОМ ДАНА ВОЈСКЕ РС НАГЛАСИО ДА ЈЕ УВЕК БИЛА НА СТРАНИ ПРАВДЕ, МИРА И СЛОБОДЕ

         СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик честитао је команданту Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ бригадиру Милану Радојчићу, официрима, подофицирима и војницима Видовдан - крсну славу Војске Републике Српске и овог пука, нагласивши да је српска војска увек била на страни правде, мира и слободе.

        Додик је нагласио да је Војска Републике Српске основана да би се заштитио српски народ, а својом храброшћу и одважношћу поносно је чувала Републику Српску и њену тероторију.

        Српски члан Председништва БиХ подсетио је да је "Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук наставио да баштини тековине Војске Републике Српске, која је гарант опстанка српског народа на овим просторима".

        "Видовдан је датум када се присећамо свих страдалника за слободу српског народа, а посебно наших храбрих хероја који су дали своје животе у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату за слободу коју дана сви ми уживамо", истакао је Додик.

        Он је поручио да је морална обавеза и дужност свих садашњих, али и будућих генерација да чувају успомену на Војску Републике Српске и да са огромним поштовањем и вечном захвалношћу чувају сећање на њихову жртву, саопштено је из кабинета српског члана Председништва БиХ.

        "Настављајући путем слободе, мира и правде, негујући слободарску традицију Војске Републике Српске желим вам срећну крсну славу, да славите дуго година свечано, поносно и достојанствено како то и приличи српском народу", нагласио је српски члан Председништва БиХ.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари