Додик: Ако САД мисле да ће сломити српски народ - грдно се варају

АКО СЕ ЗАЛАЖЕ ЗА НЕЗАВИСНОСТ КОСОВА* - МОРА МУ БИТИ ЈАСНО ДА ИСТА ПРАВИЛА ВАЖЕ ЗА СРПСКУ

* Метју Палмер требало да се залаже за поштовање изворног Дејтона и институција које су њиме предвиђене, а не да самоиницијативно дозвољава или намеће његове измене и одобрава гомилање администрације на нивоу БиХ и тако покушава да награди бошњачку политичку елиту иза чега се крије покушај централизације БиХ што представља дрски покушај рушења Дејтонског споразума

* Он говори о међусобном признању Србије и Косова*. Србија је одавно призната држава, о каквом њеном признању Палмер сада говори?!

* Палмер фаворизује земље и политичке елите које пристају на то да им он уређује унутрашњу политику и да иронија буде још већа - то назива демократијом. Ако је то демократија - ми на то никада нећемо пристати

* „Палмер указује на неке наводне дезинформације у Црној Гори и обећава јој помоћ Америке да се супротстави таквом наративу. Какве дезинформције, о чему говори Палмер!? И шта он може да обећава крај постојећег америчког председника који је суверенистички и патриотски оријентисан? Палмер није обећао да ће помоћи рецимо да се заштити СПЦ у Црној Гори, то није поменуо

* Ми се поносимо Републиком Српском јер желимо и ценимо слободу и мир. У томе не тражимо ништа што нам не припада, нити наносимо штету било коме, а на двоструке стандарде претње и уцене смо навикли током своје историје и из свега смо излазили само јачи

______________________________________________________________________

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик истакао је да су последњи иступи специјалног представника Стејт департмана за Западни Балкан Метју Палмера ништа друго до одраз континуитета његове политике препознатљиве по покушају арбитрирања и мешању по свом нахођењу у унутрашње ствари земаља у којима се појављује.

       „Палмер припада екипи која је створила Дејтонски споразум а он га управо крши, намеће решења, прети и санкционише свакога ко не испуњава његове жеље, заобилазећи одреднице истог тог Дејтонског споразума", истакао је Додик.

       Додик је констатовао да би Палмер требало да се залаже за поштовање изворног Дејтона и институција које су њиме предвиђене, а не да самоиницијативно дозвољава или намеће његове измене и одобрава гомилање администрације на нивоу БиХ и тако покушава да награди бошњачку политичку елиту иза чега се крије покушај централизације БиХ што представља дрски покушај рушења Дејтонског споразум.

       Он је нагласио да Палмер занемарује ноторну чињеницу да се таквим његовим понашањем и на тим његовим темељима које он покушава да дрско намеће многим државама на Западном Балкану не може градити демократичнији и хуманији светски поредак.

       „Очигледно је да Палмер фаворизује земље и политичке елите које пристају на то да им он уређује унутрашњу политику и да иронија буде још већа - то називају демократијом. Ако је то демократија како је види он - ми на то никада нећемо пристати", поручио је Додик.

       На молбу Срне да прокоментарише Палмеров став да би "у свом идеалном облику споразум Србије и Косова требало да доведе до узајамног признања две стране", Додик је подсетио Палмера да је Србија давно постала међународно призната држава, нагласивши да му није јасно о каквом признању он сад говори и какве лекције покушава држати Србији.

У Вашингтону обожавају своје марионете-зликовце попут Хашима Тачија

       „И у име кога говори? Колико нам је свима познато, Америку представља њен председник који је јасно рекао 'ако желите слободу - поносите се својом земљом, ако желите демократију - држите се свог суверенитета'. Кад се већ поменути Палмер толико страствено залаже за независност Косова и Метохије морало би му бити јасно да онда иста правила важе и за Републику Српску. То кажем управо инспирисан речима председника САД да 'мудри лидери увек прво мисле на добробит свог народа и земље. И да будућност не припада глобалистима! Већ припада патриотама'", истакао је Додик.

       Он је поручио да сваку земљу треба препустити домаћим политичарима који су легално изабрани вољом својих бирача да воде политике, а не којекаквим Палмерима који би да воде политику условљавања и двоструких аршина по принципу - ко прихвати моја решења тај може све, па чак и нелегално да створи нову такозвану државу попут Косова*, а ко не прихвати - мора да живи у наметнутим околностима где се крши и споразум који су ти исти моћници и направили.

       "То се види и из Палмеровог поимања ситуације у Црној Гори где он указује на неке наводне дезинформације и обећава помоћ Америке да се Црна Гора супротстави таквом наративу. Какве дезинформције, о чему говори Палмер!? И шта он може да обећава крај постојећег америчког председника који је суверенистички и патриотски оријентисан и чему су окренуте многе земље света, што треба поздравити. Палмер није обећао да ће помоћи рецимо да се заштити СПЦ у Црној Гори, то није поменуо.

       - Ако мисле да ће својом политиком сломити српски народ на Западном Балкану, грдно се варају. Ми се поносимо Републиком Српском јер желимо и ценимо слободу и мир. У томе не тражимо ништа што нам не припада, нити наносимо штету било коме, а на двоструке стандарде претње и уцене смо навикли током своје историје и из свега смо излазили само јачи", закључио је Додик.  

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари