Амбасада САД: Тешко је схватити да нико од оптужених није осуђен на затворску казну

„СРПСКА ПОЛИЦИЈА СЕ УОЧИ НАПАДА ПОВУКЛА СА СВОЈИХ УОБИЧАЈЕНИХ ПУНКТОВА“
 

        АМЕРИЧКА амбасада у Београду изразила је данас чуђење што у судском процесу за паљење амбасаде САД у Београду, 2008. године, нико од оптужених није осуђен на затворску казну, саопштивши да подржава владавину права и тражи да правда буде задовољена у овом случају.

        „Тешко је схватити да је било потребно девет година да би се стигло до пресуде у случају који је повезан са имовинском штетом од скоро пола милиона долара и са смрћу једне особе, а да је коначни исход да ниједан од седморо оптужених, од којих је четворо у присуству правних заступника признало да су учествовали у озбиљном прекршају, није осуђен на затворску казну“, наводи се у саопштењу поводом данашње пресуде Вишег суда у Београду.

        У саопштењу се додаје да је „према међународном праву, земља домаћин одговорна да штити страна дипломатска представништва“ а да се „српска полиција повукла са својих уобичајених пунктова у близини Амбасаде САД, само неколико тренутака пре напада“.

        „Они који су одговорни за тај корак никада нису за то одговарали, и напомињемо да се још увек не поступа по случају који је Тужилаштво поднело против пет оптужених полицијских официра у мају“, додаје се у саопштењу.

        Бета 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Deda Mida's picture
Deda Mida 17:55 14.11.2017.

 • +23
Voting is closed.

Свако од Срба који нападају вашу синтетичку нацију, која постоји тек од од скоро, треба да добије исто онолико затвора као и убице Срба од 1991 на овамо. А то значи ни секунд, јер сте их ви бранили у Хагу - и хрвате и балије и шипце. Зато не једите говна преко овог вашег скота у Београду, који не може ни поштено да седне, зато што му се босанчерос нон стоп мота око шупка. Да Бог да, да вам луди Ким уђе у "белу" кућу на тенку.

Лазар's picture
Лазар 19:21 14.11.2017.

 • +14
Voting is closed.

Е, мој Деда, мала смо ти ми сила да американцима забранимо да једу говна. Што се мене тиче , нека се сити наједу...

Водканов's picture
Водканов 18:03 14.11.2017.

 • +6
Voting is closed.

Не жалите се него га рушите, он, Николић и Коштуница су вам запалити амбасаду, а он је палио бакље и командовао!

draganz's picture
draganz 21:47 14.11.2017.

 • +17
Voting is closed.

Ниакако да склопиш смислену реченицу. Можда не знаш али има дугме Измени, дoле десно, па пробај поново.

Када смо код паљена амбасаде сетимо се да су Амери исто тако у Београду палили амабасаду, кинеску. Исто је било убијених при томе. И јел неко одговарао? Највероватније су Амери платили велику одшетету Кинезима и због тога се случај више не помиње. Када Амери осуде одговорне за рушење и убијање по Београду, а и другим местаима у Србији, или плате одговарајуће велику одштету, могу са правом да питају шта се чека са њиховим захтевима.

Deda Mida's picture
Deda Mida 20:36 14.11.2017.

 • +15
Voting is closed.

Шта ти пиздиш "европејац" када нити си Србин нити Словен? Да се ниси тада тамо можда опекао. Мада бих пре рекао да ти од топлоте прокувале мождане ћелије. И што пијеш водку када мрзиш браћу Русе? То није лек за стоку и мајмуне. Да Србијом владају Срби од оца и мајке такви као ти би радили у каменолому. Демократија није за све, посебно не за издајице и комуњаре то јест сподобе без образа и мозга. Пресео ти сендвич ботовски.

Водканов's picture
Водканов 21:42 14.11.2017.

 • +6
Voting is closed.

Деко тако ти тврдог штапа, не нападај мене него брани кога знаш и умеш, Вучића, Путина, па да ти одговорим како доликује!
По коментарима бих рекао да, ипак, ниси деда него нека баба нарикача или клеветаљка!
Да Србијом владају Срби ти би прво морао на проверу степена деменције, а потом код браће Паркинсона и Алцхајмера на дружење, а пусти Русе, имају они паметнијег посла од тога да их ти својаташ или још горе да им пркно облизујеш без питања!

Deda Mida's picture
Deda Mida 08:06 15.11.2017.

 • +6
Voting is closed.

Ако ниси приметио ја коментаришем са јединственим ставом а то ниси сигурно пошто код мене стављаш АВ и Русе у један кош. Твоји коментари су клисично политички, јер данас једно сутра друго. То су већ приметили и други читаоци. Вероватно је у питању код тебе класични Алцхајмер са додатком Паркинсона пошто својаташ запад кога и не познајеш ни мало. Ја својатам Русе зато што смо исти народ и вера а то један католик као ти мени не може да забрани па се држи ти запада и прави се већи католик од папе и не лај на Србе јер може да проради тврда штапина.

Водканов's picture
Водканов 12:37 15.11.2017.

 • +3
Voting is closed.

'ебали те Руси, ма и да колективно сечете вене и вапите неће вам доћи, а видиш "моји" како их ти зовеш долазе непозвани и одлучују о твојој судбини - мојој не!
И не кењајте више о томе како је Вучић западни човек, њега лично и сву његову смехотресну владавину бране и подржавају Руси, ко га то воли на Западу и лепо говори о њему, КО??
Путин пре месец дана одговара Вучићу на честитке за рођендан и поручује Србима - СЛЕДИТЕ СВОГ ПРЕДСЕДНИКА!!!
А штап којим претиш гурни себи у пркно, то је једино задовољство које ћеш себи моћи да приуштиш - РУСИ НЕМА ДА ТИ ДОЂУ!!!

draganz's picture
draganz 14:05 15.11.2017.

 • +9
Voting is closed.

Са својим покушајима да нешто смислено кажеш можда би могао да прођеш код мале деце, али и они би ти рекли: Бежи бре будало.

Водканов's picture
Водканов 14:14 15.11.2017.

 • +3
Voting is closed.

Ја на твоју писменост, знање и познање и гледам као на детињасто, тако је наивно, незрело и маштовито!
Основна мисао и смисао је у простој чињеници: НЕМА ДА ВАМ ДОЂУ РУСИ
и
РУСИЈА ПОДРЖАВА ВУЧИЋА а не Запад!
Стварно ми је жао али то јесте тако, од инвазије Руса нема ништа, очекује се инвазија пречана јер главна тема више није Косово већ Српска, о срећни Додиче вучићевска србија ти кличе!

Аnonymus's picture
Аnonymus 04:49 15.11.2017.

 • +10
Voting is closed.

Јеси ли ти неки бугарски говњарко или издрканко?

Аnonymus's picture
Аnonymus 06:49 15.11.2017.

 • +7
Voting is closed.

ПС. Ово се односило на Говњаркова и Издрканкова.

Додај коментар