Јовановић: Већина српског народа не би могла мирно да пређе преко предаје Косова и Метохије

ПРЕДСЕДНИК ДСС УПОЗОРИО ВУЧИЋА ДА И ДАВАЊЕ „КОСОВУ“ СТОЛИЦЕ У УН УГРОЖАВА БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ

        TОКОМ и после посете Берлину председника Србије стигле су поновљене забрињавајуће изјаве председника Србије о хитности постизања договора са Приштином о решавању „територијалног питања“ са Косовом, које наговештавају прихватање независности самопроглашеног Косова и његов пријем у Уједињене нације.     

        Први пут је председник Србије проговорио и о трговини, продаји дела територије и грађана Србије својом срамном изјавом да „ако би се постигло компромисно решење са Приштином, онда би у будућности трговинска размена са Немачком могла да иде до 7-8 милијарди...“ , у супротном „би Србија изгубила директне стране инвестиције“.

        Грађанима Србије председник Вучић посебно дугује објашњење скандалозне изјаве да је „важније љубити земљу своје деце, него земљу својих предака“.

        Он понавља речи Конрада Рутковског из Пекићевог романа „Како упокојити вампира“, који покушава да оправда своју савест бившег есесовца и ослободи се вампира прошлости. Посежући за његовим речима у контексту става Србије о решавању питања Косова и Метохије, председник Србије је дужан да објасни које то „вампире“ историјске истине српски народ треба упокоји гледајући у будућност своје деце.

        Демократска странка Србије упозорава председника Србије да би постизање споразума са Приштином који подразумева прихватање сецесије Косова и столице Косова у УН, дестабилизовало политичке прилике у Србији и целом региону.

        У Србији не само због тога што већина српског народа не би могла мирно да пређе преко предаје Косова и Метохије, већ и због несумњивог подстицаја сепаратизму на југу централне Србије и Рашкој области.

         (изјава Милоша Јовановића, председника Демократске странке Србије)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари