Ђурић оптужио Приштину да провоцира сукобе уз прећутну сагласност ЕУ и САД

ОПЕТ ПОМЕНУО САВАМАЛУ, ОВАКО: „А СРБИЈИ СЕ ОНДА СПОЧИТАВАЈУ НЕКЕ БАРАКЕ И СЛИЧНЕ ГЛУПОСТИ”

         ДИРЕКТОР Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић оптужио је данас власти у Приштини да низом агресивних поступака у последње време желе да испровоцирају сукоб на Косову и изразио сумњу да они то раде самостално, односно да се то дешава макар уз прећутну сагласност великих сила.

         „(Косовски премијер) Иса Мустафа је све рекао: 'Хвала Европској унији и САД', који нам омогућавају да блокирамо путнички воз”, рекао је Ђурић за телевизију Пинк, истакавши да је он само требао да омогући слободу кретања и додао да није стигао никакав деманти на ту његову изјаву.

         Говорећи о некоректним потезима Приштине, Ђурић је навео преузимање Трепче, забрану уласка председнику Србије Томиславу Николићу поводом Божића, закључавање православне цркве у Приштини, забрану испоруке уџбеника на српском језику и друго, и додао да је забрана уласка воза само кулминација тих напора да се испровоцира сукоб.

         Ђурић је оценио да нема основа да се верује да су те активности приштинске власти спровеле самостално.

         „На угрожавање људских права на штету Србије се ћути, пуштају се ратни злочинци, а Србији се онда спочитавају разне ствари попут неких барака и сличних глупости”, рекао је Ђурић.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари