МОСКВА: Дијалог Русије и Грузије не може се тицати Абхазије и Јужне Осетије

ТБИЛИСИЈУ ПРЕПОРУЧЕНО - РЕСПЕКТОВАЊЕ ПОЛИТИЧКИХ РЕАЛНОСТИ НАСТАЛИХ У ЗАКАВКАЗЈУ

Григориј Карасин

 

  • Други човек руске дипломатије Григориј Карасин потврдио да је РФ заинтересована за нормализацију односа са Грузијом у свим сферама за које спреман званични Тбилиси

         МЕЂУДРЖАВНИ дијалог Русије и Грузије немогућ је о питањима која се тичу Абхазије и Јужне Осетије - саопштио је други човек руске дипломатије Григориј Карасин.

         Учинио је то приликом скупа са руским и грузинским политиколозима до којег је дошло у Москви. При том је потврдио заинтересованост РФ за нормализацију односа са званичним Тбилисијем „у свим за које је спремна Грузија“. Али, подвукао је Карасин, „уз респектовање политичких реалности насталих у Закавказју“.

         „Дијалог РФ и Грузије - ни на државном ни на друштвеном нивоу - не може залазити у питања која се тичу Абхазије и Јужне Осетије. Грузија о тим и таквим питањима може разговарати само са Абхазима и јужним Осетинима. Сваки други приступ унапред је лишен смисла“ - саопштило је Министарство иностраних послова РФ.

         Између Москве и Тбилисија тренутно нема дипломатских односа које је грузија једнострано прекинула након што је Русија признала независност Абхазије и Јужне Осетије.

         Нова влада, формирана после парламентарних избора одржаних 1. октобра 2012, објавила је да је „нормализација односа са Русијом“ један од њених приоритета. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари